Werkwijze Milkpaint

Voorbereiding
Afhankelijk van je projectkeuze, zal je beginnen op nieuw hout (ruw en poreus) of op een oppervlak dat al geschilderd of afgewerkt is (niet poreus). Op een poreuze ondergrond zal milk paint door het hout geabsorbeerd worden en perfect hechten. Als je werkt op een niet-poreuze ondergrond, moet je het hout kaal schuren of een hechtmidddel (bonder) toevoegen aan de eerste laag milk paint.

Milk paint mixen
Om verf te maken is de verhouding poeder/water voor milk paint is 1 deel water met 1 deel poeder. Doe eerst water in je beker en dan pas het poeder. Zo zal het poeder niet in de beker blijven hangen. Roer met de hand of gebruik een kleine garde tot alle pigmenten opgelost zijn. Test de milkpaint op op een houten plankje. Zo kun je controleren of de kleur egaal is, of het poeder volledig opgelost is en of de dekking naar wens is. Is de dekking te weinig, voeg dan meer poeder toe. Is de dekking te sterk, voeg dan iets meer water toe. Is de kleur niet egaal, of zijn er nog kleine brokjes in de verf, mix het geheel dan nog een paar minuten. 

Hechtmiddel (Bonder)

Met hechtmiddel van Miss Mustard Seed hecht milkpaint zich ook aan niet-poreuze ondergronden zoals metaal, glas, keramiek, geverfde, verniste of gelakte oppervlakten. Hoe glanzender de ondergrond, hoe meer hechtmiddel je moet toevoegen. Meestal volstaat 0,5 deel hechtmiddel (je verfmengsel = één deel). Voor zeer glanzende ondergronden voeg je zelfs 1 deel hechtmiddel (dus een gelijke hoeveelheid) toe aan je verfmengsel.

Beitsen
Milkpaint is ook goed te gebruiken als een beits. De Verhouding poeder/water voor een beits: mix 3 delen water met 1 deel milk paint poeder. Je kan van elke kleur milk paint een beits maken zolang je deze verhouding gebruikt. De mix zal erg dun en waterig zijn. Breng het zo gelijkmatig mogelijk aan. De beits is droog in ongeveer 15 minuten. 

© 2014 - 2024 Cedilles Choice | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel